Αναζήτηση
 

Ιατρική Εμβρύου

Embryoprogress / Ιατρική Εμβρύου

Ιατρική Εμβρύου

Η Ιατρική Εμβρύου ή Περιγεννητική Ιατρική είναι κλάδος της ιατρικής που αποσκοπεί στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση της υγείας της εγκύου και του εμβρύου μέσω πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.

Η φροντίδα κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και μετά τον τοκετό συντελεί στη βελτίωση της ποιότητας της κύησης, στην πρόληψη προβλημάτων υγείας, στη μείωση της μητρικής και εμβρυϊκής θνησιμότητας, των συγγενών ανωμαλιών, των πιθανοτήτων πρόωρου τοκετού, καθώς και στην καλή υγεία του νεογνού και της μητέρας. Για αυτόν τον σκοπό, ο ειδικός ιατρός συχνά συνεργάζεται με παιδιάτρους και νεογνολόγους μετά τον τοκετό.

Η Ιατρική Εμβρύου γενικά αφορά σε:

  • Εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας της εγκύου (παθήσεις καρδιάς, νεφρών, υπέρταση, διαβήτης, θρομβοφιλία)
  • Αντιμετώπιση προβλημάτων που προέκυψαν κατά την κύηση (αυξημένος κίνδυνος για πρόωρο τοκετό, αιμορραγία, υψηλή αρτηριακή πίεση, προεκλαμψία, σακχαρώδης διαβήτης κύησης, πολύδυμη κύηση)
  • Παθολογία εμβρύου (χρωμοσωμικές ή συγγενείς ανωμαλίες, λοιμώξεις, γενετικές παθήσεις και προβλήματα ανάπτυξης)
  • Πλέον ο ειδικός ιατρός έχει στα χέρια του ασφαλέστερες τεχνικές προγεννητικής διάγνωσης καθώς και ενδομήτριας χειρουργικής του εμβρύου.